Nationell omställningskonferens – bakgrundsmaterial

Kultur som grund för hållbar utveckling

Så länge tänkandet runt ekonomisk tillväxt, prylar, pengar och den yttre fasaden dominerar i samhället är det svårt att få en utveckling mot ett hållbart samhälle. Vi behöver ersätta en materialistisk kultur med en kultur med fokus på människor och natur. Men vad är kultur? Det kan vara en hal tvål och betyda nästan vad som helst. Här ett försök att ringa in vad det handlar om för oss lite mer i detalj:

Kultur som grund för hållbar utveckling

Ett annat spännande tema:

Stärk det civila lokalsamhället!

Vi har ett samhälle som knakar i fogarna med större inkomstskillnader, ökade motsättningar och ovilja till dialog. Vi behöver skapa lokalsamhällen som känns som våra där vi solidariskt kommer fram till lösningar på de stora utmaningar vi står inför.

Hur stärker vi omställningsarbetet i Sverige?

Vi är många som vill ställa om och på olika sätt tar initiativ till ett samhälle med mer välfärd inom planetens gränser. Kan vi bättre inspirera och stötta varandra? Hur syns och hörs vi mer? Hur vill du bidra? Omställningsnätverket är en ung förening och vi vill gärna vara flera aktiva. Vill du vara en del av samordningsgruppen, eller delta i en arbetsgrupp? Vill du starta en helt ny nationell arbetsgrupp?

Passa på att diskutera och hitta likasinnade! Nominera till Omställningsnätverkets styrelse genom att kontakta valberedningen, Liselott Abel, Omställning Falkenberg info@sorbynaturhalsogard.se. Du kan även nominera dig själv.

Annat bakgrundsmaterial

En del annat bakgrundsmaterial finns här för den som vill förbereda sig:

Affisch Vad står omställningsrörelsen för?

Affisch Ett väl fungerande civilsamhälle

Affisch Hållbart boende

Affisch Lev mer – arbeta mindre

Affisch Unescos mångfaldskonvention

Affisch Modell för mänsklig utveckling

Program

Inbjudan_nationell_omställningskonferens med program.

Tidigare nationella omställningskonferenser

Sätra brunn/SalaGöteborgMalmöUndersåker/Åre